Nieuws van de Hersteltuin

We zijn weer begonnen in de Hersteltuin! De eerste voorbereidingen zijn alweer in volle gang en dan moet je denken aan snoeien, zaaien in de kweektent, herstelwerk en schoonmaken. 
De komende tijd gaan we hard werken om de teeltbedden klaar te maken voor het voorjaar. Pas als we klaar zijn met omspitten, harken, bemesten, onkruid wieden enz., kan er geplant of gezaaid worden. Er is dus nog veel werk aan de winkel.
We zijn weer uit onze winterslaap en we zijn blij dat we weer aan de slag kunnen in de Hersteltuin. De handen uit de mouwen en in de modder en met de haren in de wind. Zo bouwen we samen, in verbinding met elkaar, want alles wat je aandacht geeft komt tot bloei!

NLdoet 11 maart
Vrijdag 11 maart was het NLdoet dag van het Oranjefonds op de Hersteltuin. Vrijwilligers van bijvoorbeeld bedrijven of andere instanties of individuen kunnen zich dan inschrijven om mee te doen bij een vrijwilligersorganisatie.

Het bedrijf Reell is deze dag bij ons op visite geweest en we hebben die dag samengewerkt op de tuin. Het doel was om een kweektunnel op te zetten zodat we nog meer groente kunnen telen en meer gegarandeerd zijn van een goede oogst. De afgelopen zomer was het bijvoorbeeld erg nat waardoor we last hadden van schimmels met als gevolg een minder goede oogst. Met een kweektunnel kunnen we dit beter reguleren en wordt de kans op een goede oogst groter. Er moest ook nog het een en ander gesnoeid worden: grote struiken pikten alle zonlicht in. Het was een gezellige, nuttige en geslaagde ochtend. We hebben de dat afgesloten met een heerlijke lunch op de tuin met dank aan Hasina, één van onze eigen vrijwilligers.

Nationale Boomfeestdag 16 maart
Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 maart hebben we stilgestaan bij de bomen om ons heen. We hebben samen met onze vrijwilligers 7 nieuwe kleine boompjes geplant: drie perenbomen, drie pruimenbomen en een walnootboom.

maart 2022