Hulp bieden

Vrijwilligers zijn onmisbaar bij het uitvoeren van het werk van het Helpcenter.

Heeft u een paar uur per week tijd om mee te helpen en wilt u zich inzetten voor armoedebestrijding?

Meehelpen als vrijwilliger bij het Helpcenter is leuk!

Het Helpcenter is een stichting waar gewerkt wordt met een grote groep vrijwilligers, een paar betaalde medewerkers en een ZZP-er voor de uitvoering de individuele begeleiding. De organisatie heeft een platte structuur, waarbij het uitgangspunt is dat iedereen op zijn eigen niveau en op zijn eigen manier van waarde is en niemand belangrijker is dan een ander.

We hechten veel waarde aan onderling contact. Daarom is er altijd tijd voor een kop koffie en een praatje voordat we aan het werk gaan, of voor een pauze halverwege het werk. We lachen graag, maar we zijn er ook voor elkaar als we ergens mee zitten.

Nadat u zich heeft aangemeld voor vrijwilligerswerk nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is dat we elkaar wat beter leren kennen en dat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn uw interesses, ervaring, beschikbaarheid en eventuele beperkingen waar we rekening mee moeten houden. Natuurlijk vertellen we u dan ook meer over het Helpcenter. Na dit gesprek beslist u of u zich als vrijwilliger voor ons wilt inzetten én beslissen wij of en wanneer u bij ons kunt starten met vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: wanneer u vrijwilliger wordt bij het Helpcenter maken we afspraken over uw inzetbaarheid. We vinden het belangrijk dat we op u kunnen rekenen en dat u zich alleen afmeldt wanneer dat niet anders kan.

Doordat we veel verschillende werkzaamheden uitvoeren zijn er ook veel verschillende manieren waarop u ons kunt helpen als vrijwilliger. Onder ‘vacatures’ vindt u alle vrijwilliger vacatures en onder elke vacature vindt u een link naar het aanmeldformulier voor vrijwilligerswerk.