Hulp voor Oekraïense vluchtelingen

Sinds kort worden een aantal Oekraïense vluchtelingen in de oude school in Vaesrade opgevangen. Het Helpcenter is door de gemeente Beekdaelen gevraagd om mee te denken over wat we in de gemeente kunnen doen voor deze vluchtelingen, samen met nog verschillende andere organisaties zoals Stichting Samen Delen en RD4.
Het Helpcenter is daarom een actie gestart om extra voedsel in te zamelen, zodat we ook voedselpakketten kunnen afleveren bij de opvang locatie in Vaesrade, naast de voedselpakketten die we wekelijks aan onze deelnemers verstrekken.
U heeft daar vast al het één en ander over voorbij zien komen via o.a. Facebook, L1 1Limburg, de Limburger en ZO-NWS.nl.
Het is prachtig om te zien hoe er door particulieren en verschillende organisaties wordt samengewerkt om deze vluchtelingen te helpen en we vinden het fijn dat ook wij daar ons steentje aan kunnen bijdragen!

Helpt u ook mee?

U kunt voedsel en verzorgingsproducten doneren door ze af te geven in Schinnen op

  • maandagavond tussen 18:30 en 19:30 uur
  • woensdagochtend tussen 08:30 en 12:00 uur
  • donderdagochtend tussen 08:30 en 12:00 uur
  • vrijdagmiddag tussen 12:30 en 17:00 uur

Ook is een extra financiële donatie welkom: u kunt doneren via IBAN: NL20 ABNA 0551247223, t.n.v. Helpcenter te Schinnen, o.v.v. actie Oekraïne, of via onze website.

Om het u nog makkelijker te maken staan we de komende tijd bij verschillende winkels in de regio waar u direct boodschappen aan ons kunt doneren voor dit specifieke doel:

  • Zaterdag 9 april staan we bij de Coöp in Schinnen en bij de Naanhof in Nuth
  • Vrijdag 15 april staan we bij de Jan Linders in Amstenrade en bij de Jumbo in Oirsbeek
  • Zaterdag 23 april staan we bij de Plus in Munstergeleen en bij de Spar in Spaubeek

Wilt u ons meehelpen of met ons meedenken?
Neem contact met ons op via info@helpcenter.nl.

Wilt u op een andere manier meehelpen?
Op de website van de gemeente Beekdaelen vindt u meer informatie en via dit mailadres kunt u uw hulp bij de gemeente Beekdaelen aanbieden: oekraine@beekdaelen.nl.

april 2022